Streven naar 'Vele tinten grijs'

De poster ‘vele tinten grijs’ toont een kleurrijke kijk op een zorgzame wijk. Samen met 10 tips voor meer cultuurgevoelige ouderenzorg wil het een inspiratiebron zijn voor iedereen die zich engageert voor meer kleur in de ouderenzorg.

‘Vele tinten grijs’ is een initiatief van het samenwerkingsverband van Vlaamse en Brusselse organisaties die interculturalisering van de ouderenzorg hoog in het vaandel dragen.

Vertrokken vanuit de verbeelding, van een droombeeld over oud worden, ontwikkelde het samenwerkingsverband het beeld van een superdiverse buurt, waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht leeftijd, zorgbehoefte of afkomst. Een zorgzame buurt waar wonen, welzijn en zorg nauw met elkaar verbonden zijn. Een solidaire buurt waar ouderen zichzelf kunnen zijn, elkaar kunnen ontmoeten, zorg op maat krijgen en in relatie treden met de hele gemeenschap, zowel jong als oud.

Want dat is wat elke oudere graag wil: zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving blijven. En zo wordt een zorgzame buurt automatisch ook een buurt waar diversiteit vanzelfsprekend is en ouderenzorg meer kleur krijgt. 

De poster 'vele tinten grijs' brengt dit beeld. Het beeld en de poster willen een aanzet zijn tot inspiratie, discussie en actie binnen uw organisatie. Hang de poster op een zichtbare plaats, neem hem mee naar vormingen, gebruik hem als onderlegger in het restaurant, ga er over in gesprek en ontdek samen de vele gekleurde aspecten van een zorgzame wijk.

Partnerorganisaties:

Lees het dossier ‘Vele Tinten Grijs’, van het tijdschrift Weliswaar nr. 120 met voorbeelden van cultuursensitieve praktijken uit Vlaanderen en daarbuiten.

Klik op de afbeelding om te vergroten...

Sitemap - Vief Limburg vzw 2017 - info.limburg  vief.be - Site door Faromedia