Slotmoment JOSS-project: Denk over later!

Vrijdag 12 december vond in het Liberaal Archief te Gent het slotmoment plaats van het intergenerationeel project JOSS - Jong en Oud Samen Sterk. 

LBV-directeur Frederik Fluyt leidde het dagthema in met enkele beschouwingen over het belang van de latere levensplanning.

  

 

Professor Lucien De Cock sprak over acht thema's: vrijetijd, wonen, relatie met kleinkinderen, partnerrelatie, gezondheid, levenseinde, technologie en financiën. Vanuit zijn praktijkervaring en voorbeelden kwamen we tot de conclusie dat het echt een aanrader is om nu al eens stil te staan bij de latere levensjaren.

 

 

Vervolgens kwam onderzoekster Emily Verté (VUB) aan het woord, zij belichtte het thema van de latere levensplanning vanuit de verschillende generaties die met elkaar samenleven. Bekijk hier de presentatie.

 

 

Tot slot lichtte Lotte Dierkens, educatieve medewerker van LBV, de resultaten van het project toe. Meer informatie over het project is te vinden op de gloednieuwe website: denkoverlater.be, daar wordt ook de brochure 'Denk over later' en de online test voorgesteld. 

 

 

Bekijk meer foto's van het slotmoment

Sitemap - Vief Limburg vzw 2017 - info.limburg  vief.be - Site door Faromedia