Uit je bezorgdheden naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen

Maak met je Vief-vereniging een gemeentelijke prioriteitenlijst in 6 stappen

In oktober 2018 zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Als ouderenvereniging is dit hét moment om onze bezorgdheden te uiten en om concrete en opbouwende voorstellen te doen voor een beter lokaal ouderenbeleid. Vief legde haar oor te luisteren bij haar aangesloten verenigingen en verzamelde 60 aanbevelingen voor een beter gemeentelijk seniorenbeleid.

We roepen alle Vief-verenigingen op om dit najaar met deze aanbevelingen aan de slag te gaan en met een eigen prioriteitenlijst of memorandum naar de lokale politieke partijen en de pers te stappen.

Om dit werk te vergemakkelijken stellen we een standaardtekst ter beschikking die eenvoudig aan te passen valt. Via zes eenvoudige stappen kan ook jouw vereniging concrete voorstellen doen voor een beter seniorenbeleid in je gemeente of stad.

Hoe ga je te werk?

 1. Download het model van prioriteitenlijst 
 2. Neem samen met de bestuursleden van je vereniging de 60 aanbevelingen door en kijk dewelke van toepassing zijn in jouw gemeente of stad. Betrek eventueel ook de ruime achterban van je vereniging, dat zorgt voor meer draagvlak. 
 3. Pas de tekst aan.
  1. Schrap de aanbevelingen die niet van toepassing zijn, pas ze aan waar nodig of voeg andere aanbevelingen toe die afgestemd zijn op de situatie in jouw gemeente.
  2. Pas het cijfer van het aantal aanbevelingen aan in de titel indien je er meer of minder dan 60 opneemt in de uiteindelijke tekst.
  3. Maak er een constructief document van en vermeld eventueel ook positieve ingrepen van het beleid uit de voorbije jaren.
  4. Vul de naam van jouw vereniging in, in de grijze vakjes.
 4. Maak het document over aan de politieke partijen in jouw gemeente. Met een eenvoudige zoekopdracht vind je de adressen terug op het internet. Overhandig het eventueel ook aan andere verenigingen, clubs, de gemeentelijke adviesraden, enz.
 5. Wil je meer impact, vraag dan een onderhoud met de plaatselijke politieke spilfiguren om de tekst mondeling toe te lichten. Een ludieke actie bij de overhandiging kan de aandacht van de pers trekken.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanpassen van de gemeentelijke prioriteitenlijst? Contacteer het Vief-secretariaat en wij helpen je graag verder. 

Sitemap - Vief Limburg vzw 2017 - info.limburg  vief.be - Site door Faromedia