De Lijn past tarieven aan vanaf 1 februari 2015

De belangrijkste wijzigingen

1. Van zonesysteem naar tijdstarief:

Het systeem van korte en lange ritten wordt afgeschaft. In plaats daarvan wordt een tijdslimiet van 60 minuten ingevoerd. Hierdoor kunt u met een Lijnkaart of biljet onbeperkt overstappen.

2. Minder losse vervoerbewijzen: 

Ook het aantal varianten van vervoerbewijzen vermindert. Er komen drie tarieven voor losse vervoerbewijzen: een biljet, een sms-ticket en een rittenkaart. Dat vervangt de tien varianten van vandaag, die verschillen volgens aantal zones en verkoopskanaal.

3. Kinderen reizen niet meer gratis mee met een abonnee:

Gratis meerijden kan niet meer, behalve voor personen met een handicap, oudstrijders en kinderen jonger dan 6 jaar (mits begeleiding). Het is niet meer mogelijk om als +12-jarige abonnee 4 kinderen jonger dan 12 jaar gratis mee te nemen. Kinderen van 6 tot en met 11 jaar kunnen wel een beroep doen op een nieuw jaarabonnement: de Buzzy Pazz –12 jaar. Voor slechts 50 euro reizen ze het hele jaar door met bus of tram. In Brussel vervalt het gratis J-abonnement voor  - 12 jarigen. 

4. Senioren rijden gratis tot en met 31 augustus 2015:

65-plussers die in Vlaanderen gedomicilieerd zijn kunnen tot en met 31 augustus 2015 gratis met De Lijn blijven rijden. Vanaf 1 september 2015 moeten ze betalen voor hun rit. Ze kunnen een voordelig jaarabonnement aankopen aan 50 euro of een Lijnkaart, sms-ticket of biljet gebruiken. Voor senioren die op een jaar 17 keer heen en terug reizen, is een abonnement het voordeligst. 

5. Nieuwe tarieven

Een biljet voor een enkele rit kost voortaan 3 euro, een sms-ticket 1,80 euro (+ 0,15 euro voor de aanvraag-sms) en met een Lijnkaart betaal je 1,40 euro per rit.

Meer informatie over de tarieven vind je op https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/.

Bron: De Lijn

Sitemap - Vief Limburg vzw 2017 - info.limburg  vief.be - Site door Faromedia