15 februari: DikketruiendagGeen geitewollensokken, maar wel een trui
 
In februari kan het nog vriezen dat het kraakt. Bijgevolg staat de verwarming vaak de hele dag aan. Wist je dat door de verwarming 1 graad lager te zetten, je gemiddeld 7% stookkosten en broeikasgassen minder produceert? Stel je het effect voor als je de verwarming voor een keertje helemaal uitschakelt ... Om ons bewust te maken van de schadelijke invloed van broeikasgassen, lanceert het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid jaarlijks de campagne ‘Dikketruiendag’ met als centrale actiedag maandag 15 februari. Via deze campagne willen zij verenigingen, scholen en bedrijven bewustmaken van de kost die onze verwarming met zich meebrengt. Verwarmen weegt namelijk door op het milieu en... op onze portefeuille. 
 
De verwarming een graadje lager zetten is een ideale manier om energie te besparen, zonder dat je aan comfort inboet. Een energieactie die je dus de rest van het jaar moeiteloos kan uitvoeren. Maar zet de actie in februari in de kijker door er een hele activiteit aan te koppelen.
 

 

Organiseer een vindingrijke actie

  • Organiseer een dikke truiendag-activiteit in de maand februari. Verwittig idereen om zijn/haar thermisch ondergoed aan te trekken en daarover een hele dikke trui, en zet de verwarming een graadje lager. Je kan de hele namiddag in het thema 'Dikke truiendag' organiseren. Voorzie lekker warme drankjes, vraag de kleinkinderen een 'dikke' modeschow te organiseren, maak samen soep klaar, voorzie dekentjes of een heel actief programma en krijg warm op allerlei manieren.
  • Organiseer een gezamenlijke brei-activiteit. Het resultaat hiervan kan je wegschenken aan een goed doel, verkopen om een extra centje in de kas te voorzien of gewoon zelf dragen tijdens dikke truiendag.
  • Doe een originele oproep aan alle leden om thuis de verwarming een graadje lager te zetten.
  • Organiseer een voordracht over de opwarming van de aarde.
  • Ga aan het wildbreien, kies een favoriet standbeeld, gebouw ... uit en roep al je leden op om te breien, zodat je de gevel of het standbeeld van een wollen jasje kan voorzien. Grijp deze actie aan om de lokale media te berichten over jullie deelname aan dikke truiendag.
  • Voorzie een knutselactiviteit met wol, maak van je oude dikke trui handschoenen of een sjaal en geef je warme muts een nieuw leven.
  • ...
 

Laat het weten

Organiseer je zelf een kleine of grote actie rond het thema? Hou ons dan zeker op de hoogte! Laat het weten via info@lbvvzw.be of post je foto of een bericht op onze Facebookpagina.

Sitemap - Vief Limburg vzw 2017 - info.limburg  vief.be - Site door Faromedia