LBV waardeert ervaring via Oscar

LBV bouwt, net als vele andere organisaties, mee aan de competenties en ervaring van haar leden en vrijwilligers. Om dat te doen reikt zij bij cursussen en kadervormingen Oscar competentiedocumenten uit. Met momenteel een aantal van 1070 uitgereikte Oscars aan 781 unieke deelnemers zijn we één van de koplopers.

Wat kan Oscar voor jou betekenen?
Tijdens de kadervormingen en cursussen die je volgt bij LBV (als lid, bestuurslid of vrijwilliger), leer je heel wat bij. En omdat het niet altijd gemakkelijk is om wat je geleerd hebt, te verwoorden, helpt het competentiedocument Oscar je hierbij.

LBV reikt competentiedocumenten uit als je een cursus of kadervorming hebt gevolgd. Het document omschrijft dan de competenties waaraan je gewerkt hebt tijdens die cursus of kadervorming. Zo levert Oscar je dus de juiste woorden om anderen te vertellen wat jij kent en kunt. Dat inzicht kan je heel wat opleveren. Het kan je zelfvertrouwen versterken, je helpen bij het maken van allerlei keuzes, bij het vinden van vrijwilligerswerk ...

Toon wat je kent en kunt
LBV reikt haar comptentiedocumenten steeds uit op papier, maar je kan ze ook digitaal verzamelen. Als je je registreert op de website oscaronline.be worden alle competentiedocumenten die je krijgt automatisch bewaard in je persoonlijke ruimte. Je kan ze zo bekijken en raadplegen via je persoonlijke login.

Maar Oscar doet meer: je kan je competenties ook delen via een publieke pagina of via sociale media. Oscar biedt je dus de kans om uit te pakken met je competenties. Zo kan je tonen wat je kent en kunt.

Surf naar de website en registreer je dan als ‘nieuwe gebruiker’. Eens je geregistreerd bent, ontvang je een e-mail met een bevestigingslink. Klik op deze link en log jezelf in. Vervolgens kom je terecht op je persoonlijke pagina waar je je competentiedocument terugvindt en waar je ook je persoonlijke gegevens kan beheren.

Oscar is ontwikkeld door Socius en Steunpunt Jeugd met middelen van de Vlaamse overheid.

Sitemap - Vief Limburg vzw 2017 - info.limburg  vief.be - Site door Faromedia